keskiviikko 3. elokuuta 2016

Hollolan keskiaikamarkkinat 30.7.


Joskus jotain muutakin kuin kirjoja, eli pieni takaisinheitto Hollolan kirkonkylän tunnelmiin. Kävimme lauantaina haistelemassa vähän keskiaikaisia fiiliksiä keskiaikamarkkinoilla tai -tapahtumassa, kuka miksikin sitä haluaa kutsua (joskus taisi kulkea markkinat nimellä, nykyään tapahtumana).

Kyseessä on siis Hollolan keskiaikaisella kivikirkolla joka toinen vuosi järjestettävä tapahtuma, joka kestää perjantaista sunnuntaihin ja jossa on mukana esiintyjiä, käsityöläisiä, elävöittäjiä jne. Lippu lauantaille kustansi aikuiselta 10€.


Ohjelmaa oli mukavasti taistelunäytöksistä nukketeattereihin. Me kävimme katsomassa jousiammuntakilpailua, taistelunäytöstä sekä turnajaisia.

Lisäksi alueella kulkiessa näki niin tanssi- kuin lauluesityksiäkin - ja tulihan sieltä alueen kojuista ostettua muun muassa itsetehtyä salmiakkia ja tinakoru.


Turnajaiset järjesti siis Rohanin talli. Olen heidän esityksensä nähnyt aikaisemminkin, kun viimeksi olen käynyt Hollolan keskiaikamarkkinoilla vuonna 2010, mutta onhan siitä jo aikaa.

Joka tapauksessa hieno esitys, jota varmasti koko perheen oli mukava katsoa. Entisenä heppatyttönä odotin kyllä turnajaisia ja kännykkä olikin täynnä kuvia sen jälkeen.


Kaiken kaikkiaan tuli vietettyä todella mukava kesälauantai Hollolassa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti